• 3 κούπες δημητριακά (cheerios, βρώμη, νιφάδες ρυζιού)
• 1/3 κούπας φουντούκια
• 1/3 κούπας αμύγδαλα
• 1/4 κούπας σταφίδες
• 1/4 κούπας αποξηραμένα cranberries
• 110γρ. βούτυρο
• 100γρ. καστανή ζάχαρη (1/2 κούπα)
• 85γρ. μέλι (¼ κούπας)
• ½ κ.γ. κανέλα
Ψήνουμε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα στη λαμαρίνα του φούρνου στους 180°C λίγα λεπτά να πάρουν χρώμα. Μπορούμε και να μην το κάνουμε αυτό και να τους αφήσουμε ωμούς τους ξηρούς καρπούς.
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα δημητριακά, τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες και τα αποξηραμένα cranberries.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το μέλι και την κανέλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να πάρει καφετί χρώμα. Το ρίχνουμε στο προηγούμενο μπωλ, ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις με ένα κουτάλι να πάει παντού.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα. Στρώνουμε με το κουτάλι ή πατάμε καλά με το χέρι μας να στρωθεί στο ταψάκι.
Αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει το μείγμα. Μπορούμε να το βάλουμε και στο ψυγείο μερικές ώρες. Στη συνέχεια το βγάζουμε από τη λαδόκολλα (έχει γίνει σαν μια μεγάλη πλάκα) και το κόβουμε με μεγάλο μαχαίρι.
Μπορούμε να τυλίξουμε την καθεμιά σε λαδόκολλα και να τις διατηρήσουμε σε μεταλλικό κουτί ή στο ψυγείο.